Livedokumentera med video i Almedalen 2016

Öka värdet på din satsning under Politikerveckan 2016. Gör det snabbt, snyggt, smart och socialt medialt! Var strategisk och dokumentera arrangemangen genom en liveproducerad video. Det innebär att du direkt efteråt har en färdigredigerad videofilm. Om du dessutom livesänder eventet kan ju hela världen se, höra och medverka per distans.

WestreamU kommer att vara på plats i Visby även under Almedalsveckan 2016. Självklart kommer vi som vanligt att göra både snyggare och kostnadseffektivare livesändningar och videodokumentationer än tidigare år. Hur det blev 2014 kan du se glimtar av här nedan, eller gå direkt på våra paketpriser.

Paketpriserna

Jämför paketen Budget, Multicam och Elegant i vår paketmatris för Almedalsveckan. Vi räknar med att ha fyra team på plats, och dom brukar fort bli upptagna. Kontakta oss redan nu för frågor och beställningar.

 

  
 
HD (720p)
Normal för/efterproduktion
Inspelning
Produktionstimmar
Producenter/fotografer
Kameror/bildkällor
PPT-integration
Extra kamera/bildkälla
Extra fotograf
Grafik
Namnskyltar
Ljudkällor
Extra produktionstid
Skräddarsydd grafik
Streamingtjänst
jib
TV Almedalen standard
TV Almedalen premium

Budget

5 000 Kr
Billigt men bra
HD (720p)
Normal för/efterproduktion
Inspelning
Produktionstimmar : 1
Producenter/fotografer : 1
Kameror/bildkällor : 1
PPT-integration : -
Extra kamera/bildkälla : 2 000 kr
Extra fotograf : -
Grafik : (mot offert)
Namnskyltar : (mot offert)
Ljudkällor : 1
Extra produktionstid : 1 500 kr/h
Skräddarsydd grafik : 3 000 kr
Streamingtjänst : 500 th
jib : -
TV Almedalen standard : Ingår (info)
TV Almedalen premium: 2500 (info)

Multicam

9 000 Kr
Bildprod med grafik
HD (720p)
Normal för/efterproduktion
Inspelning
Produktionstimmar : 1
Producenter/fotografer : 1
Kameror/bildkällor : 2
PPT-integration : 2 000 kr
Extra kamera/bildkälla : 2 000 kr
Extra fotograf : 1 000 kr/h
Grafik : Mallbaserad
Namnskyltar
Ljudkällor : 1
Extra produktionstid : 4 000 kr/h
Skräddarsydd grafik : 3 000 kr
Streamingtjänst : 500 th
jib : 3 000
TV Almedalen standard : Ingår (info)
TV Almedalen premium: 2500 (info)

Elegant

16 000 Kr
Extra snygg webb-tv
HD (720p)
Normal för/efterproduktion
Inspelning
Produktionstimmar : 1
Producenter/fotografer : 2
Kameror/bildkällor : 3
PPT-integration : Ingår
Extra kamera/bildkälla : 2 000 kr
Extra fotograf : 1 000 kr/h
Grafik : Skräddarsydd
Namnskyltar
Ljudkällor : 1
Extra produktionstid : 5 000 kr/h
Skräddarsydd grafik : Ingår
Streamingtjänst : 1 000 th
jib : 2 000
TV Almedalen standard : Ingår (info)
TV Almedalen premium: 2500 (info)

Smart och effektivt

För att visa vart utvecklingen är på väg har vi återigen höjt kvalitén, och pressar kostnaden så mycket vi bara kan. De låga priserna är möjliga tack vare vår effektiva produktionsteknologi. Vi använder den senaste mobila tekniken, flera kameror, videografik enligt er grafiska identitet och producerar för minimalt behov av efterarbete. Skräddarsy ett önskat specialupplägg eller beställ enkelt något av våra paket.

Mer än vår erfarenhet ingår!

Almedalsveckan hårdbevakas av TV-program som TV4 nyhetsmorgon, Nyheterna.se, SVT:s Gomorron Sverige, SR:s Brunschrapport, Studio Ett, med flera. Deras sändningar, liksom de vi producerar åt er, kommer finnas samlade på TV Almedalen. Även om mycket går via etern, går ännu mer via internet. Självklart skall även dina evenemang sändas och kunna ses efteråt på webben.

När du planerar ditt event bjuder vi på gratis råd till dig som arrangör och tips till dom som skall medverka på scenen.

Westreamus liveproduktioner i Almedalen är anpassade för direktsänd mobil webb-tv och baseras på våra gedigna erfarenheter från såväl Visby som övriga Sverige. Vi producerar lika gärna inom- som utomhus.

Förutom produktions/sändnings-tid ingår alltid:

  • Personal (vältränad och erfaren)
  • HD-kvalitet (minst 720p)
  • Rådgivning samt anpassad produktionsplanering
  • Streaming (Solidtango) om ni inte har/önskar annan tjänst.
  • Embedkod (för att visa sändningen på er/andras webbplatser)
  • Inspelning (omedelbar leverans, tex på USB-sticka)
  • Samordning med TV Almedalen (ökad spridning och social interaktion)

Almedalspaketen

Vi erbjuder allt från en enkel enkameralösning till riktigt proffsiga TV-produktioner med powerpointintegration och publikbilder. När de medverkandes bilder (Powerpoint/Keynote/Prezi/etc) är viktiga bör du välja Multicam och Elegant. Då ingår alltid:

 • Flerkameraproduktion (scen/närbilder/publik/mm)
 • Grafik (stationsid, start/slut-skylt, bakgrund)
 • Livemixning (efterproduktion ej nödvändig)

Almedalen Budget

Vårt minsta paket passar evenemang med begränsad budget, där ett fåtal personer huvudsakligen pratar och diskuterar. Med endast en kamera måste vi panorera och zooma för att byta vinkel, inga snabba klipp alltså. Men du kan utöka med en kamera och det finns möjlighet att också beställa grafikpålägg. En timmes produktion och livestreamtjänst (Solidtango) max 500 tittare ingår.

Almedalen Multicam

Multicampaketet erbjuder flerkameramixning, mallbaserad videografik och live bildproduktion. Namnskyltar hjälper tittarna att veta vem som säger vad, och ramar tillsammans med en snygg bildbakgrund in designen. Med två rörliga kameror kan vi växla mellan scen, publiköversikt och i viss mån föreläsarnas presentationsbilder. Paketet kan utökas med en extra kamera/bildkälla och/eller powerpointintegration. En timmes produktion och livestreamtjänst (Solidtango) max 500 tittare ingår.

Almedalen Elegant

Det eleganta paketet passar när du vill ha en unik och en extra snygg sändning med optimala kameravinklar och riktigt bra videokvalité. Utöver allt i Multicam skräddarsyr vi videografik (logga, namnskyltar, bakgrund, startbild, mm) enligt er grafiska profil. Grundpaketet är på två kameror och powerpointintegration som sköts av två personer. Kan utökas med en extra kamera (trådlös), suveränt vid publikfrågor. En timmes produktion och livestreamtjänst (Solidtango) max 1 000 tittare ingår.

Extratjänster

Vi erbjuder många extratjänster, som jib (kamera på kranarm), Distansmedverkan (medverkande via tex Skype) och Poddformatering. Det sistnämnda innebär att vi snabbt paketerar om en samling videoavsnitt som en ljudpodcast. Ett smidigt format, framförallt för dom som föredrar att lyssna under promenaden, på stranden och i Visby naturligtvis under cykelturen. Dessutom fixar vi liksom tidigare även Mingelreportage och Sammandrag i form av teaser eller sammanfattning.

Våra unika tjänster för ökad Tillgänglighet finns alltid att tillgå (livetextning, teckenspråkstolkning och syntolkning). Naturligtvis kan vi också offerera specialkomponerade upplägg och sändning från andra platser än Visby. Vi samarbetar också med TV Almedalen för de arrangörer som den vägen vill få extra spinn på sin webbtv-satsning. Kontakta oss för en offert.

  • Premiumsida hos TV Almedalen: (prisuppgifter kommer)
  • jib (kamera på kranarm): mot offert
  • Distansmedverkan: mot offert
  • Poddformatering: mot offert
  • Mingelreportage: mot offert
  • Sammandrag: mot offert
  • Live teckenspråkstolkning: mot offert
  • Livetextning: mot offert
  • Syntolkning: mot offert

 

* Alla paketpriser förutsätter att vi kan utnuttja befintlig ljudanläggning och tillräckligt god uppkoppling till internet (helst minst 2,5 mbps dedikerat för sändningen). Det är också uppdragsgivarens ansvar att tillhandahålla regnskydd för vår utrustning (kameror och ev. produktionsplats). Alla priser är angivna exklusive moms. För kompletterade tjänster, löpande uppdaterad information och generella villkor, se: Westreamu.se/tjanster.