Sänd snyggt

TV-grafik innebär fantastiska möjligheter att förstärka sändningens innehåll med en skön förpackning.

Vad som är snyggt är naturligtvis en smaksak. Men det finns inget, förutom viljan, som hindrar dig från att be om en läcker design som rimmar med organisationens grafiska profil.

Vi ser helst att alla livesändningar får en snygg förpackning med vinjetter, programinformation,  namnskyltar, stationsid, pausbilder, animationer, etc.

Close-up på Joakim Jardenbergs skorEtt seminarium är mer än en scen, en föreläsare och en duk. Där finns en publik, som ofta klätt upp sig lite. Arrangören brukar smycka lokalen med blommor, belysning och mer eller mindre vackra roll-ups. Lokalen i sig kan ha en skön inredning med stuckaturer, härliga arkitektoniska strukturer – till och med takmålningar. Vi mixar in allt detta i sändningen, när det passar förstås. Ett lite udda exempel är här en close-up på ett par skor, tillhörande Joakim Jardenberg, under Solna stads Kompetensforum den 16 februari 2012.

Vi lägger vikt vid grafiken

Att skapa grafik för webbtv är en skön konst, som vem som helst kan pröva på. Men det är klart, om pengarna och behovet finns skall grafiken naturligtvis göras av professionella designers. Oavsett vem som designar är det viktigt att du som uppdragsgivare blir nöjd, och att resultatet stämmer med din organisations grafiska profil/varumärkesidentitet. I en video visas Westreamus grafiklösning för Solna stad som ett exempel.

För dig som vill ta hand om det grafiska på egen hand har vi tagit fram den enkla anvisningen Utforma grafik för webbTV-sändningar (pdf). Den kompletteras med flera filer som innehåller exempel på grafiska element i olika upplösningar och format.

Naturligtvis kan vi eller någon av formgivarna i vårt nätverk snabbt ta fram en grafisk lösning som passar just din livesändning.

Kontakta oss och berätta om just ditt behov.