Medverka hos WeStudioU via telefon

Otroligt kul att du skall vara med i en liveproduktion/sändning! Studion är relativt ny och vi håller på att trimma in all teknik. Hittills har det fungerat bra, men vi ber om ditt tålamod och förståelse om det skulle krångla. Här kommer några viktiga förberedelsetips.

Sammanfattningsvis, normalt ringer vi upp på överenskommen tid. När kontakt med producenten är etablerad kopplar vi in dig så att du hör vad som sägs i studion. Programledaren bjuder sen in dig när det är din tur. (Läs mer om själva studion).

Innehåll

Live och livrem

Förmodligen handlar det om en liveproduktion, dvs att vi spelar in rätt av utan omtagningar. Ofta är det dessutom frågan om en live/direkt-sändning ut på webben eller TV-nätet. Därför är det viktigt att vi alla är förberedda såväl tekniskt som mentalt.

Vi stämmer av innan

I god tid innan, helst senast en dag i förväg, får du kontakt med vår producent. Normalt kommer vi överens om att vi ringer upp dig innan det är din tur. Men du får också telefonnumret till studion ifall det behövs.

Förbered din telefon och miljö

Om det inte är blåsigt vid den plats du ringer ifrån brukar det fungera bäst om du använder headset. Undvik högtalarfunktion om det inte är absolut nödvändigt. Placera dig helst i ett rum/plats utan störande ljud.

Från väntrum till sändning

När det är dags ringer en av våra producenter upp dig. Ibland kan det handla om någon minut innan. Ibland kan det vara tidigare än så, för att du skall kunna lyssna på vad som sägs.

Du och producenten kan prata med varandra för att kontrollera att uppkopplingen fungerar. Producenten meddelar dig när samtalet kopplas ihop med sändningen. Då kan du höra vad som sägs i studion, men vi stänger av din mikrofon tills det är dags för dig att vara med.

Vänta sedan på att programledaren hälsar dig välkommen. Om du märker att du inte längre hör nåt, avbryt då samtalet så ringer vi upp igen.

 

Hör gärna av dig med frågor om du är osäker på något till richard.gatarski@westreamu.se, +4670-8802627

Tack på förskott för din medverkan! Vi hörs och ses :)


 

Uppdateringar
2015-04-08: Originalpublicering