Sammandrag

Ett fint smakprov av vad som hände på ditt event kan du få genom ett videosammandrag. Antingen i form av en kort trailer eller en kärnfull sammanfattning. Syftet kan vara alltifrån att ge en överblick till att lyfta fram några av de mest instressanta inslagen. Samtidigt lockas tittarna till fördjupning genom att hänvisa till hela inspelningen on demand.

Westreamu erbjuder två typer av sammandrag av såväl enskilda föreläsningar som längre event. Dels en “teaser” som ger ett smakprov på vad som finns dokumenterat i videoform. Som regel är teasern mellan en halv och några minuter lång. Dels en “sammanfattning” som introducerar ett längre event och ställer samman några av huvuddragen. Naturligtvis bör båda formerna av sammandrag referera till var på webben intresserade kan se mer av videomaterialet från eventet.

Innehåll

Teaser

Här är ett exempel på en teaser från vår livesändning av heldagsseminariet “Hur smart kan en stad bli“. Vår uppdragsgivare, Delegationen för hållbara städer, ville i ett par minuters teaser få med ett inslag från vart och ett av eventets programpunkter. Samtidigt ville Delegationen lyfta fram seminariets fokus och slutsatser. Resultatet blev en 2,5 minuters video. Det enda vi lade till från vår inspelning var bakgrundsmusik och en animation som knyter ihop klippen.

Sammanfattning

Vårt exempel på en sammanfattning är den som Westreamu producerade åt Swedac. I det här fallet ville vår uppdragsgivare “ha en nedklippt version på ca 10 min som sammanfattar seminariet och som vi kan lägga på vår webb”.

Vi bad den ansvarige att under eventet anteckna några höjdpunkter. Med det som underlag klippte vi ut valda delar, lade till musik och en anpassad animation baserad på de fina mingelbilder som fotografen Hans Alm tagit. Efter godkännandet av en första råkopia som demonstrerade upplägget klippte vi sedan ihop en 12 minuters video som sammanfattar sex separata föreläsningar.

Snabbt och enkelt

Eftersom vi alltid spelar in den video vi sänder är det relativt enkelt att efteråt göra ett efffektigt sammandrag. Vi har tagit fram en metod och struktur som gör att vi på mycket kort tid kan skapa en läcker teaser eller sammanfattning. Är det riktigt bråttom kan vi fixa det inom en timme efter eventet avslutats.