Distansmedverkan

Fem case med gäster via Skype

Ibland vill man ha med folk som av olika skäl inte kan vara med på plats framför kamerorna. Det kan till exempel handla om en föreläsare som inte hinner komma till eventet; när budgeten inte räcker till reskostnaden för en samtalsgäst som bor på annan ort; eller en journalist som ska rapportera direkt från ett annat land.

Hur man ordnar medverkan per distans i en liveproduktion beror på situationen. Om möteslokalen har ett videokonferenssystem kan vi som regel använda det. Samma sak gäller webinartjänster som Adobe Connect, GoToMeeting, WebEx, och WebinarJam. Men Skype är oftast enklast och mest kostnadseffektivt. Så därför visar vi här i filmen fem exempel från sådana produktioner. Läs mer om varje case nedan.

Blank Spot Project

Lanseringen av Blank Spot Project genomfördes som ett heldags pressevent i WeStudioU på Rådmansgatan i Stockholm. Under den nästan 8 timmar långa livesändningen medverkade bland annat journalister direkt från Arlanda, Sudan, Indien och Liberia.

Studio Hockeyettan

Hockeyettan är en intresseorganisation för division 1-klubbar i Sverige. Deras hockeymagasin Studio Hockeyettan spelas säsongen 2015-2016 in live varje vecka i WeStudioU på Rådmansgatan i Stockholm. Under varje inspelning Skype-intervjuas en spelare eller någon annan aktuell aktör inom svensk hockey.

VINNOVA Informationsmöte

Den 15 oktober 2015 arrangerade VINNOVA ett Horisont 2020 informationsmöte om Inkluderande, innovativa och reflekterande samhällen. Mötet hölls på deras huvudkontor i Stockholm. Bland föreläsarna ingick Anamaria Dutceac Segesten, som höll sin presentation live från Lund.

VINNOVA Årskonferens

VINNOVAs årskonferens 2015 arrangerades den 17 november på Stockholm Waterfront. Under konferensen ville dom ha ett kort inspel från en medarbetare som befann sig i Maastricht. I stället för att spela in en intervju valde VINNOVA att använda Skype.

Global Bar

Global Reporting är en kommunikationsbyrå med stor kunskap om globala frågor. På sitt kontor i Gamla stan (Stockholm) ordnar dom regelbundet Global Bar. Det är en informell mötesplats för alla som arbetar med internationella frågor. Den 10 december 2015 var temat för diskussionen och minglet “How can we connect the global goals?“. En av paneldeltagarna var med live från Nairobi.

Vill du veta mer?

kontakta oss