Varför anlita oss?

Vi frågade några av våra uppdragsgivare varför man skall anlita oss. Så här svarade dom (sen får du gärna titta på några av våra argument som följer efter):

När vi 2017 bestämde oss för att livesända våra frukostmöten  tog vi in flera offerter från olika leverantörer. Ganska direkt  kände vi förtroende för Westreamu och vi har inte ångrat vårt samarbete såhär snart tre år senare.
När vi kontaktat Westreamu inför första filmningen, där de bara  fått information om lokal och datum -hade de reda kontaktat personer  på plats, rekat och känt in platsen, då kände vi verkligen att vi  hittat rätt leverantör.
Westreamu är alltid otroligt flexibla, inlyssnande, självgående och har en otrolig förmåga till problemlösning. Vi är alltid trygga  med att det blir bra och uppstår det bekymmer, så löses det utan  att vi ens märker det.
Nina Uddén, Huddinge kommun och Edward Howard, VD Arena Huddinge

När vi skulle livesända vår populära matdebatt ”Skafferiet”, där inflytelserika talespersoner möts på Berns, letade vi efter en pålitlig partner. Vi hade turen att hitta vi WestreamU. Det var relativt kort varsel men WestreamU var väldigt flexibla och gjorde det lilla extra som vi saknat från alla andra tidigare leverantörer. De förbättrade kvaliteten på sändningen avsevärt och levererade allting i god tid. Vi uppskattade också att de var så tydliga i kommunikationen och trevliga att ha att göra med. Kan varmt rekommenderas!
Christina Guardian, Digital Media Coordinator, Berns

Även jag ska stämma in i glädjeyttringarna, men nu riktar jag all fokus mot er och erat, inte bara fantastiska jobb, utan även engagemang. Det ni gjorde var att inte bara att leverera varmkorv med bröd toppat med ketchup och senap. Det var fanimig räksallad, gurkmajonäs och rostad lök. Allt extra! Den livesändningen har vi fått så mycket mail och tweets om och det blev pricken över i:et. Dessutom är vi nu uppe i nästan 2000 visningar i efterhand efter 2 dagar. Fantastiskt. Glad över att ni övertalade oss att köra live i alla salar. All personal hos oss har bara uttryckt sitt bästa om er och det kommer dessutom inte att vara svårt att rekommendera er, vilket vi redan gjort.
Micke Kring, IT-pedagog, #FETT13 Årstaskolan

Vi behövde en pålitlig partner för att dokumentera vårt 200-årsjubileum på Stockholms Stadshus med 900 gäster. WestreamU visade sig vara rätt firma för jobbet. De agerade professionellt från första kontakt och alla frågor och problem längs med resan löstes genom en flexibel inställning. Filmteamet var dessutom en samling roliga och glada personer som gjorde projektet till ett nöje. Leveranssäkra och en filmprodukt av hög kvalitet. Rekommenderas härmed varmt!
Jimmy Lyhagen, IT-ansvarig, KSLA

“From the very beginning we were treated in a very professional way. Richard was able to explain in clear manner what WestreamU could offer. The live stream, as well as the on demand versions produced afterwards, was of highest quality. Later we understood that a lot of behind the scenes work was required, but WestreamU delivered. Our live cast became a big success. People from all over the world did indeed watch our Symposium, which meant a high impact for our purpose – to promote KI PRIME, achievements and state of the art of research in medical education.”
Italo Masiello, Ph.D., Associate Professor, Karolinska Institutet

”Genom att livesända olika events och att visa på alla olika möjligheter som finns tillgängliga för att kommunicera, lever Westreamu sin ideologi om att dialogen och många till många kommunikation bidrar till lärande. Att de dessutom har bidragit till att dra igång en utveckling där livesändningarna kan bli tillgängliga för fler oavsett funktionsförmåga understryker den kreativitet och möjlighetskapande kultur som skapas i mötet med dem”.
Hans von Axelson, Handisam

“Westream har vid två tillfällen hjälpt oss att sända seminarier ‘Live’ samt färdigställa filmerna för visning via Webb-tv i efterhand. De var mycket skickliga, hjälpsamma och flexibla och framförallt – de levererade! Är du ovan så lotsas du tryggt igenom processen. Oväntade och trixiga situationer innan, under och efter seminarierna hanterades lugnt och säkert! Mycket kan ju hända när man ‘kör’ live. De rekommenderas varmt!”
Helene Edmark, SSR Konsumentråd

“Att anlita Westreamu handlar om att få tillgång till en unik erfarenhet när det gäller att låta många få tillgång till viktiga händelser i realtid. Det är många prylar som skall spela samman för att det skall bli lyckat och Westreamu tar ansvar för allt – från ax till limpa.”
Jan Lapidoth Sr, Bookhouse

“Jag har sedan 2010 jobbat med Westreamu för att förbättra tillgänglighet för döva, hörselskadade, blinda och synskadade vid flera tillfällen. Att anlita dem är ett lärande äventyr om du vill testa något nytt  – där utmaningar blir till innovation. Anlita Westreamu om du vill slappna av och njuta av resan. De är otroligt väl förberedda, alltid trevliga, ofta roliga och löser allt som kan uppstå på vägen.”
Mia Ahlgren, Handikappförbunden

Innehåll

Några av våra svar

I princip så kan alla ställa upp en eller flera kameror och börja livesända. Det är kanske lite svårare än att på motsvarande sätt själv göra en broschyr i ett ordbehandlingsprogram. Vi har till och med gjort en livesändning om hur du kan livesända själv.

Ofta visare det sig vara effektivare att använda kompetensen hos någon som är expert på just broschyrmakande. Om inte annat för att det trots allt krävs tid och arbetskraft att göra en broschyr. Resurser som behövs i organisationens kärnverksamhet.

WestreamU är experter på att designa kostnadseffektiva sändningar som engagerar. Design i betydelsen genomtänkt estetik, funktionalitet och ergonomi. Vi gör alltså mer än bara sänder live. Låt oss ge några exempel på hur vi resonerar.

Estetiken

Illustration av "corner bug" och namnskylt i en sändningVi arbetar med kunder som vill göra snygga livesändningar som stödjer organisationens grafiska profil. En ”corner bug” (logotyp i lämpligt hörn) i videon identifierar avsändaren. Namnskyltens utseende är i det här exemplet anpassat till seminariets profil, jämför affischen på väggen till höger. Om uppdragsgivaren inte redan har en färdig grafisk profil för webbtv hjälper vi gärna till med att ta fram en sådan. Antigen skapar vi den efter nuvarande grafisk profil, eller så hjälper vi era formgivare att ta fram lämpligt material.

Funktionaliteten

Illustration av integrerade powerpointbilderDet är mycket som skall fungera i en livesändning. Som det här med flera kameror, förinspelade inslag och bilder. I många sammanhang är powerpointbilder ett centralt innehåll. En del livesänder bara videon, med separat synkroniserade bilder. Det fungerar inte i mobila plattformar (smartphones/iPad), eller om användare vill sprida videon vidare (viralt). Dessutom är den lösningen både kostsam och oflexibel. Vi ser i stället till att på ett snyggt sätt integrera eventuella powerpointbilder i sändningen.

Engagemanget

Illustration: deltagare ställer fråga till talaren, båda i bildEtt möte (seminarium, konferens, etc) är mer än en person på scenen. Där finns också en intresserad publik, både i lokalen och på webben. Vi vill ta till vara på deras engagemang och interaktion. Exempelvis, om en person i publiken (här damen i kavaj och vit tröja) ställer en fråga, så vill tittarna naturligtvis se denne och den som fått frågan. På motsvarande sätt kan vi erbjuda olika lösningar för webbpubliken, via sociala medier eller deltagande per distans (tex via Skype).

Ergonomin

Illustration: teckenspråkstolk i bildDen ergonomiska delen (anpassning av tekniken till människans behov och förutsättningar) är en speciell utmaning. Ljudkvalitén är viktig, och vi strävar alltid efter att få så bra ljud som möjligt. Vi vill också ta hänsyn till ”detaljen” att alla människor faktiskt inte har perfekt hörsel. Vi kan öka tillgängligheten, till exempel genom att livesända både teckenspråkstolkar och livetextning.