Jobba/praktisera hos oss

Vill du vara med och leda den senaste revolutionen inom livesänd webbtv?

WestreamU har utvecklat grunden till flera smarta, innovativa och mobila/flightpack produktionslösningar. Huvudverksamheten är liveproduktioner ute hos kund. I begränsad omfattning gör vi också enklare videoproduktioner (eventsammanfattningar, reportage, presentationer). Sedan 2015 har vi också en egen flerkamerastudio för snabba och kostnadseffektiva webbtv-produktioner.

Majoriteten av våra liveproduktioner är från event, som vanligen sänds direkt på webben. Det handlar om alltifrån enkla frukost- och lunchseminarier (tex åt Blank Spot Project eller Svenskt Näringsliv) till komplicerade flerdagskonferenser (OECD med Vinnova och Näringsdepartementet). En del av dessa sänder vi tillgängligt (med textning, teckenspråks- och syntolkning). Ibland kryddar vi med mer underhållande gig som releasefest för Mimikry, konsert med Daniel Adams Ray på Gröna Lund och livelansering av ny låt med LASH. Studioproduktionerna kan vara internsändningar åt företag och mer renodlade program som Studio Hockeyettan. Just nu (slutet av 2016) kikar vi på vad vi kan göra med 360 och VR.

Vi gillar ambitiösa människor som kan hjälpa oss vidare.

Jobben handlar bland annat om att designa videografik, fotografera , livemixa bild och ljud, sända live och ladda upp för on demand, projektsamordna, rigga och riva.  Ibland klippning/redigering, i princip aldrig loggning. Du kan jobba timvis per projekt, som frilans och praktikant. Rätt person vid rätt tillfälle kan vi erbjuda fast anställning efter en provperiod.

I början måste du vara villig att ta tag i allt från att dra kabel till att sända live samtidigt som du chattar. På sikt kan du växa in i en roll som specialist director för ett specifikt område i vår verksamhet.

Om du snarare är kodare, med ett intresse för video och livesändningar, så kan vi ha behov av utveckling av appar (Windows/Android) som interagerar med våra produktionslösningar.

Dom viktigaste egenskaperna hos dig som vill jobba inom Westreamu är:

 • kundfokus
  (vi finns först och främst för våra uppdragsgivare, inte oss själva)
 • passion för att utveckla livestreamingens möjligheter
  (där gerillatänk regerar)
 • hata slarv
  (på teknikfronten trasslar det lätt, om man inte är noggrann)
 • älska att utmana/s
  (o/möjliga uppgifter och ifrågasätta dom)

 

Hör gärna av dig. Kontakta Richard.Gatarski@Westreamu.se, +4670-8802627