Case: RISE & Shine

Foto från frukostlokalen en stund innan seminariet börjadeEtt bekvämt och effektivt sätt att börja med videodokumentation är att helt enkelt filma ett mindre arrangemang. RISE:s frukostseminarium som beskrivs här är ett exempel på hur det kan gå till.

RISE Research Institutes of Sweden är ett nätverk av forskningsinstitut som i global samverkan med akademi, näringsliv och samhälle, genom forskningsexcellens och innovation skapar nytta, tillväxt och konkurrenskraft.

En av de samverkansformer som RISE erbjuder är “RISE & Shine”, det vill säga regelbundet återkommande frukostseminarier. Den 26 mars var det dags igen inom den strategiska innovationsagendan ”eHälsa i hemmet”. Ett välbesökt möte med spännande innehåll, se deras dokumentation från frukosten.

Denna gång ville RISE pröva på att dokumentera frukosten genom att filma föredragen och den efterföljande diskussionen. Så här till att börja med valde dom att inte livesända, utan att enbart spela in och att sprida filmen i efterhand. RISE valde vårt Tiny-paket, med enkameralösning.

Av bekvämlighetsskäl riggade vi kvällen innan genom att placera ut kameran, dra en ljudtapp från lokalens ljudanläggning och provköra. Nästa morgon spelade vi in och levererade lite senare samma dag en film färdig för uppladdning på RISE:s YouTubekanal. Filmen kan du se här nedan, eller hoppa direkt till respektive avsnitt via länkarna i agendan.