Bild på Ilma när hon livesänder hos Svenskt NäringslivHej, jag heter Ilma Aase och har praktiserat här på WestreamU under förra veckan, igår plus halva dagen idag. Jag går i årskurs åtta i Blommensbergsskolan, en skola med kulturprofil, och jag har alltid gillat att fotografera och när jag fick min dator, att redigera filmer. Annat än det spelar jag även fiol, piano och går på teater.

Innan jag väl började praktisera hade jag nästan ingen aning om vad jag skulle få göra, men allt förklarades ganska snabbt för mig.

Första dagen var jag på kontoret och försökte förstå allt de berättade, och på kvällen var jag helt slut. Redan dagen efter fick jag följa med ut på en livesändning för Tillväxtverket. Det var ganska nervöst, men jag tror att det gick bra.

På torsdagen förra veckan följde jag med till Svenskt Näringsliv för ännu en livesändning. Då fick jag också ansvaret för att filma en Behind the Scenes video som jag sedan producerade nästan helt själv.

Sammanfattat har jag varit på två livesändningar, fått lära mig ett nytt redigeringsprogram, filmat ganska mycket, men också lärt mig i alla fall lite om kablar och sådant där som jag inte hade någon aning om innan jag kom hit.

När jag var yngre trodde jag att jag troligtvis skulle praoa på ett café eller i en kiosk, så att jag fick möjligheten att praktisera här – ett ställe som håller på med livesändningar och videodokumentation – är jag glad för.

Ilma