Det finns lärare, och så finns det Lärare. Se ett klipp med klippan Josef Sahlin som berättar om hur andraklassare på Årstaskolan jobbar med QR-koder. Så att föräldrar får tillfälle att leka mer med sina smarta telefoner.

I går kväll gjorde vi en tre timmars livesändning från TeachMeet Skolforum 2010 på Stockholmsmässan. Vi passade på att  testa en ny grafisk lösning och sände via Bambuserkanalen TMskol. Tidigare idag la vi upp inspelningarna för nedladdning på vårt Blip-konto. Kolla nu det här tre-minutersklippet!

Det var en strid ström lärare som under sina 2 eller 7 minuter presenterade sina grejor. Kvällen fylldes av massor med erfarenheter, tips och exempel från föredömligt uppkopplade pedagoger.

Jag skulle ljuga om jag sa att det var svårt att välja ett inslag att visa här. Valet gjorde jag direkt i går kväll. Inte för att just den här presentationen var den bästa, för alla var bäst. Utan för att den handlar om en enkel sak som alla kan göra. Och för att saken är för elever i andra klass, som redan har ett års skolbloggande bakom sig. Dessutom gör Josef Sahlin i mitt tycke en kanonbra dragning. Helt enkelt en föredömlig preso!

Som grädde på moset fick Josef Sahlin (@Josef_Sahlin) tillsammans med kollegan Martin Fernström (@martinfernstrom) på Årstaskolan idag utmärkelsen Guldäpplet. Det delas ut till “en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält”. Grattis!!!