mpisweden-smartroomsMorgonen den 6 maj 2014 arrangerade MPI Sweden och Stora möten en TänkBar som handlade om trender, tankeförmåga och nya möjligheter för möten. WestreamU hjälpte till med livesändningen av såväl stormötet som de spontana studiosamtal där eventet kommenterades medan det pågick.

MPI Sweden beskriver sig som “mötesälskarnas mötesplats! MPI är världens största nätverk för professionella inom mötesbranschen. I världen är vi 23.000 och i Sverige 250. Än så länge! Vi växer”.

Stora Möten är ett nätverk med syftet att förbättra utbudet och höja servicenivån till mötesarrangörer och deras kunder. Nätverkets medlemmar är idag tolv anläggningar som alla erbjuder möjligheter till stora möten med fler än 800 deltagare.

Morgonens TänkBar producerades av Thomas de Ming, som skapat idén och myntat uttrycket. Thomas driver till vardags Ming, där han och hans medarbetare är experter på att formge metoder och redskap som förstärker människors förmåga att tänka, lära och förbättra.

Ämnet för dagen var Smartrooms, en form för tankeförstärkning som handlar om att förändra den klassiska mötesritualen och att förbättra förmågan att tänka tillsammans. Detta var grunden i den spaning som i början av året gav Thomas utmärkelsen Guldkikaren.

Nåväl, vi gick från spaning till realisering. Ett slags nyfiket experiment med massor av nya grepp – som ställde oss inför extra utmaningar. Se gärna hur Thomas beskriver detta i den introducerande snabbdokumentationen vi filmade medan deltagarna anlände till Pelarsalen i Stockholm City Conference Centre.

Vi hade preppat med fyra kameror (varav två trådlösa), powerpointintegration och produktionsplats bredvid en liten studiohörna bestående av en fåtölj och en liten soffa. Tack vare de trådlösa kamerorna kunde vi både (försöka) följa Thomas när han sprang omkring (och det gjorde han en hel del ;) och bemanna studion utan att behöva ta in extra fotografer och kameror.

Efter att ha riggat kvällen innan blev vi lite överraskade på morgonen när lokalen blivit relativt mörklagd. Det tvingade oss att i all hast hämta ett par extra lampor. Som syns i Första studiosamtalet hann vi inte få fram dom i tid. Men bättre ett par minuter sent än aldrig…

Vi sände live via YouTube, vilket innebar att tittarna om dom ville kunde backa i livesändningen. Och att hela sändningen gick att återse omedelbart efteråt. Efter en välförtjänt lunch använde vi vår egna inspelning för att klippa ut och ladda upp de totalt fem studiosamtalen. Lite senare hade vi klippt rent hela sändningen och laddat upp även den. Alla filmer finns på YouTube-kanalen Smartrooms.

Trots dom tuffa förutsättningarna gick det väldigt bra! TänkBaren blev otroligt lyckad, med glada och nöjda deltagare. Det blir nog mer och fler. Om inte annat hoppas vi att fler arrangörer åtminstone inspireras av idén att ha kommenterande studiosamtal som en del av livesändningen och dokumentationen.