Tillgängligt

TV-ruta Jul med Ernst tsp-tolkad, från tv4tolken.seWestreamu AB tillhör dom ledande i Sverige när det gäller att göra video på internet så tillgänglig som möjligt för alla människor, även för dom som har olika former av funktionshinder.
Vi deltar aktivt i utvecklingen av ny teknik för tillgänglig webbtv, speciellt när det gäller distanstolkning till teckenspråk och text.

Vi har smarta tjänster för produktioner såväl live som on demand när det gäller:

Längst har vi kommit när det gäller olika lösningar för döva och hörselskadade. I vår blogg kan du löpande hitta inlägg om detta under kategorin Tillgänglighet. Till exempel om hur vi livetextade statsminister Stefan Lövfén och att TV4 börjat använda vår teknik för att lägga teckenspråkstolkning på sina egna produktioner.

I filmen nedan kan du se hur det går till i praktiken att göra en tillgänglig sändning. En utförlig beskrivning finns i ett separat blogginlägg.

För att öka möjligheterna för alla att livesända med hög tillgänglighet för hörselskadade har vi utvecklat de två unika lösningarna capblaster (öppen live/under-textning) och ZignPlayer (dold teckenspråkstolk i bild).

Nedan är ett klipp som illustrerar hur det kan se ut i livesändning. Fler finns i vårt album Accessibility på Vimeo.