Det är som vanligt “mycke nu”, massor har hänt och vi hinner inte riktigt med att berätta om allt. Men en kortis om en gammal dröm som börjar bli verklighet förtjänar åtminstone ett snabbt omnämnande. Vår senaste tillskott “WestudioU” är nästan färdigt.

WestudioU är en unik möjlighet för dig som snyggt, snabbt och kostnadseffektiv vill studiosända/filma webbtv i centrala Stockholm. Så här såg det ut på eldprovet i torsdags (se på Vimeo):

Kring årsskiftet fräschade vi äntligen till vår lokal på Rådmansgatan 59. Bland annat genom installation av ljustross i studiotaket, ommålning av väggar, byte av innerdörr, nytt golv, uppiffning av förrådet, nya skåp och “vind” i köket. För en dryg vecka sen fick vi dessutom lampor, kameror, stativ, jib, monitorer och produktionshörna på plats i studion. Återstår lite intrimning och eldragning. Men det funkar! Edit: Tills vidare, se på WestreamU.se/WestudioU vilken teknik som finns.

Efter ett par provsändningar (se nedan) blev alltså eldprovet lanseringssändningen av Blank Spot Project, “Medborgarfinansierad journalistik” grundat av Martin Schibbye, Brit Stakston, Julia Björne, Anki Wood, Nils Resare, Magda Gad, David Isaksson och Mia Laurén.

Den innovativa presskonferensen gick live hela dagen den 12 februari, med massor av gäster på plats (tex frilansjournalisten Anna Roxvall och chefredaktören Thomas Mattsson), intervjuer via Skype (från Liberia, Sudan och Indien) och tight integration med sociala medier. En mer utförlig casebeskrivning är på gång, liksom en utförlig presentation av WestudioU och dess möjligheter. Under tiden kan du njuta av provsändningarna nedan. Edit: Hela inspelningar finns på Blank Spot Projects YouTube-kanal.

Först ut den 5:e februari blev en test av chromakey (se på Playkanal):

 

Nästa dag om hur ppt-presentationer kan utvecklas (se på Playkanal):