“Meta” är ett prefix som ofta används för att fånga något som är utöver något annat. Just nu genomför Johan Ronnestam och Göran Adlén en unik satsning på webbadressen http://www.livestream.com/24hrs [edit, originalplatsen  www.24hours.se har blivit nåt annat] (liveproduceras av Robin Danehav). Enligt deras pressmeddelande är det frågan om ett:

“Världsrekord live-sänt 24 timmars non-stop samtal om kommunikation, trender, teknologi? [där de] drar igång världens längsta (?) samtal om framtidens kommunikations och affärslandskap. Kreatören, inspiratören och innovatören Johan Ronnestam kommer ihop med föreläsaren, trendspanaren och författaren Göran Adlén dra igång ett experiment som går ut på att livesända ett 24 timmar non-stop samtal om kommunikation, trender, teknologi, skolan, personliga varumärket, marknadsföring, design och mycket mycket mer. Projektet är helt egetfinansierat och syftar till att utforksa gränserna för hur framtidens inspirationsföreläsningar och livesändningar kan se ut”.

Här på Westreamu har vi de senaste månaderna roat oss med att plocka fram flera nya lösningar för livesändning. En hel av dessa är med fokus på tillgänglighet, något vi återkommer till senare.

Dessutom labbar vi med några nya tekniska lösningar. En av dessa är att producera metasändningar, dvs en livesändning om en annan, samtidig, livesändning. För att testa möjligheten skarpt passade jag på att göra en metasändning av 24hours. Det blev en hastigt hopplockad metalive. Och jag hann bara med en dryg halvtimme. Men det fungerade. Håll till godo (direktlänk till filmen Meta Live över 24hours.se):