Produktionerna i vår studio har smygstartat – trots att den inte är riktigt klar. Bland de första uppdragsgivarna ingår Studio Hockeyettan.

Hockeyettan är en intresseorganisation som bildades den 19 augusti 2012 av samtliga dåvarande 56 division ett-klubbar i Sverige. För drygt ett år sedan började dom med studiosändningar där divisionens lag, matcher och highlights samt annan hockey kommenteras.

Studio Hockeyettan, liksom matcherna, visas på Hockeyettans Play-kanal hos Solidtango. Programledare är Niklas Holmgren (till vardags på Viasat), med Mikael Mjörnberg (chefredaktör Hockeyettan.se). Ansvarig utgivare är Ronnie Glysing (ordförande i Hockeyettan).

För ungefär en månad sedan fick WestreamU frågan om vi kunde spela in programmen i vår studio på Rådmansgatan. Absolut, och den 19 mars gjorde vi det för första gången. Det blev säsongens 6:e program, dessutom med ett par Skypeintervjuer (kan ses på Playkanalen).

I torsdags var det tredje gången för vår del. Som ni kan se här nedan gjorde vi inspelningen med chroma key-teknik. (Hela programmet på Playkanalen). Även denna gång i Full HD.

Vi finslipar fortfarande detaljerna och prövar lite olika grepp. Tankarna verkar gå mot att kanske börja sända live. Eventuellt även direkt från matcher med kommentatorer på plats.

Spännande tycker vi. Hoppas du håller med :)