2016-03-11_Digitala-Nätverket

 

En solig fredagseftermiddag härjade 10 kommunikatörer vilt i WeStudioU. Alla är medlemmar i Digitala Nätverket 15/16 (Sveriges Kommunikatörer), som leds av Camilla Eriksson.

Richard Gatarski inledde workshopen med en föreläsning/frågestund (powerpointbilder nedan). Efter ett kort bensträckare gled vi över i ett instruktionspass där deltagarna fick se och höra om olika kameror; en snabb inblick i hur man bildproducerar; samt pröva på olika mikrofoner. Instruktörer var Anna Maria Isaksson, Kalle Danielsson respektive Richard.

Den sista timmen var det dags för live action. Uppdelade i grupper fick alla pröva på att agera (en intervjusituation), bildproducera (stillbilder och tre kameror, varav en fjärrstyrd) och fotografera (på stativ och jib). Allt sändes live (fast inte publikt) och spelades in så att deltagarna efteråt kan studera och reflektera sina produktioner.

Vi från Westreamu vill tacka alla deltagarna för modet att ge sig hän i all teknik, alla deras värdefulla frågor och chansen att på det här sättet få laborera fram ett innovativt utbildningskoncept.

I presentationen (som också finns att ladda ner via Slideshare) är många bilder länkade till mer information.