Vi sänder seminariet Socialt Företagande, 2010-11-30 klockan 13.30-17.00. Mer info via Bookhouse.se/socftg

Den 30 november anordnar Bookhouse en idékonferens om Socialt Företagande. Huvudnumret är den svenska lanseringen av Nobelpristagaren Muhammad Yunus senaste bok, som heter “Socialt Företagande: Den nya typen av kapitalism som tjänar mänsklighetens mest trängande behov” (smakprov finns att ladda ner).

Yunus kan tyvärr inte medverka på plats eftersom han är på resande fot. Dessutom i en minst sagt obekväm tidszon, vilket omöjliggör även distansmedverkan. Men han deltar i form av en förinspelad intervju. Bland övriga på programmet finns Kjell Nordström, författare och föreläsare; Karl Palmås, forskare från Chalmers; Joyce Kimwaga Lundin, grundare av Mikrofinansinstitutet; Jan Forslund från Coompanion; Johan Ununger, VD Saltåkvarn; Stefan Krook, grundare av GoodCause och GodEl; Sebastian Stjern, initiativtagare till Fair Tailor och Kjell Hasslert, VD för Telge AB.

Idékonferensen genomförs hos Grant Thornton, som generöst ställer upp med sina lokaler i Stockholm. En personlig inbjudan har gått ut till en utvald skara människor som brinner för socialt företagande. Men, alla som vill kommer naturligtvis kunna se hela seminariet live på webben. Westreamu AB bidrar nämligen genom att livesända. Förutom med att vi räknar med att som vanligt göra en snygg och engagerande sändning, kommer vi att för första gången sända via 4G (Telias 4G-lösning).

Med andra ord blir det en spännande eftermiddag, såväl socialt som tekniskt. Välkommen!