Close-up på föreläsaren Joakim Jardenbergs skorIdag öppnar Almedalsveckans kalendarium och Westreamu AB ger gratis råd om snyggare livesändningar. Företaget lanserar också “all inclusive”-almedalspaket med den senaste mobila tekniken, flera kameror, videografik enligt arrangörens grafiska profil och minimalt behov av efterarbete. Omedelbar leverans på USB-sticka. Naturligtvis finns livetextning, teckenspråk och syntolkning som tilläggstjänst.

– En fantastiskt smart hävstång för alla evenemang under Almedalsveckan, säger Richard Gatarski om möjligheten att själv livestreama alltifrån kunskapsseminarier till mingelevent. Richards ambition är nu att höja den estetiska ribban på alla sändningar. I grund och botten räcker det med att tänka lite mer “TV-mässigt”, än att bara se till att kameran får med både talare och projektionsduk.

”Bambusar ni seminariet?”

Frågor om evenemanget livesänds elller ej lär bli en vanlig statusuppdatering i sociala medier under årets politikervecka i Visby. Speciellt som det är svårt att hinna vara med överallt.

Allt fler föreläsningar, konferenser, pressmöten och andra typer av events livestreamas på internet. Inte minst för att det ofta visar sig att det är fler som tittar live än som finns på plats i lokalen. Om eventet dessutom spelas in kan målgruppen både titta efteråt och klippa ut godbitar för att exempelvis dela vidare på YouTube.

Den här utvecklingen är möjlig tack vare ny kostnadseffektiv produktionsteknik och en växande mängd innovativa webbtjänster. Faktiskt är det idag lika lätt att livesända som att skicka ett SMS eller publicera ett traditionellt dokument.

– Det är härligt att många tar steget för att på egen hand livesända med en smartphone eller webbkamera via Bambuser och andra livestreamingtjänster. Förra året var det rekordmånga i Almedalen som på det sättet fick ökad nytta av sina satsningar. Men allt för många bakom kameran brydde sig vare om publiken, powerpointbilderna eller inredningen, menar Richard Gatarski grundare av Westreamu AB.

Lätt att göra snyggare

En enkel sak är att då och då helt enkelt rikta kameran mot publiken, tex då någon ställer en fråga. Och det går faktiskt att zooma in projektionsduken när det visas nåt viktigt, eller bara snyggt. Ett annat knep är att zooma in den vackra blomsteruppsättningen, en skön utsikt eller fantastisk takkrona. Ja, klippa in vad som helst som ger lite snygg touch på livesändningen. Fler tips hittar du på westreamu.se/featuring/snygg.

– Att göra som vi och en kort stund rikta objektivet mot Joakiim Jardenbergs snygga skor bakom talarstolen är roligt och smart, tycker Richard Gatarski. Det förtar inte Jockes budskap under Solna stads kompetensforum i mitten på februari. Tvärtom, det förstärker och för vidare. (länk till bild på skorna i fråga).

Enkelt att få hjälp

Naturligtvis är det inte alla som vare sig kan eller vill livestreama på egen hand. För dom finns Westreamu på plats i Almedalen. För tredje året i rad hjälper företaget till att skapa snygg, levande och engagerande webbtv till ett överkomligt pris. Tjänsterna är specialanpassade för direktsänd mobil webbtv och baseras på gedigna erfarenheter från såväl Visby som övriga Sverige.

Westreamus almedalspaket Budget, Normal och Elegant är “all inclusive”. Dom innehåller den senaste mobila tekniken, flera kameror, videografik enligt arrangörens grafiska identitet, personal och innebär minimalt behov av efterarbete. Omedelbar leverans efter sändningen, tex på USB-sticka. Dessutom samarbetar Westreamu med både Bambuser och TV almedalen för att värdet på insatserna skall maximeras.

Tänk tillgängligt

Tänk också på att många människor både ser och hör dåligt, eller inte alls. De är bland annat under tidigare Almedalsmedverkan som Westreamu utvecklat världsledande teknik för tillgängligare livesändning. Som ett resultat kan företaget i år erbjuda livetextning, teckenspråk per distans och syntolkning under alla sändningar. Webbtv för döva och blinda!

Mer information

Richard Gatarski, richard.gatarski@westreamu.se, +4670-8802627

www.westreamu.se/almedalen

www.almedalsveckan.info

www.tvalmedalen.se

www.bambuser.com/premium